Jacob Lindeblad

MODET TIL MERE

aug 28, 2018

Jeg har altid været fascineret af dem, som får det svære til at se let ud. De kan noget alle andre drømmer om, og de kan det når det gælder. Det er dem, som ikke kun lever op til forventningerne, men overstiger dem. Jeg har nørdet i det de er, det de kan og det de gør, og det er der kommet en bog ud af. Den udkommer til oktober og hedder “Hvis det ikke er held, hvad fanden er det så?” ( www.hvisdetikkeerheld.dk )

Hvad er det så? Jo ser du, det viser sig at der er fem trin fra det ordinære til det ekstraordinære. Det er de fem trin bogen handler om, og jeg har set dem virke for landsholdssvømmerne, som jeg engang var træner for, og for de mange danske og internationale ledere og iværksættere jeg har coachet de sidste 18 år. Hvis du har styr på de fem trin, er du klar til at indfri dit potentiale og præstere optimalt – det jeg kalder; at Signaturpræstere. Så here goes…mens vi alligevel går og venter på bogen, løfter jeg de kommende uger lige låget lidt for de fem trin.

TRIN 1: DRØM STORT

Det første trin er at enhver Signaturpræstation starter med en drøm, ikke en plan. Martin Luther King Jr. sagde ikke I have a plan. Han sagde I have a dream. Det samme gælder dig der ønsker at præstere på dit ypperste niveau. Du skal finde ind til din drøm for at kunne signaturpræstere.

En Signaturpræstation er så ekstraordinær, at den er med til at definere dig og dit niveau. Det er dig når du er allerbedst, og når du først har præsteret på det niveau, har for evigt ændret dine og din omverdens forventninger til dig – for nu har du vist, hvad du evner. Du præsterer sikkert allerede højt til daglig, men sammenlign ikke hverdagens høje niveau med en signaturpræstation. Du præsterer jo det samme i morgen, og på den måde er der mere tale om et højt gennemsnitligt niveau end noget ekstraordinært.

At drømme kræver mod. Det gør det fordi langt de fleste af os er i virkeligheden er mere bange for succes end vi er for fiasko. Succesen forpligter nemlig, for når du har leveret dit ypperste vil du og alle vide hvad du kan, og dermed også forvente det samme næste gang der er noget på spil. Det kan være et stort pres, og mange lægger bevidst eller ubevidst en dæmper på deres præstation alene for ikke at skulle leve med præstationspresset næste gang. Vi er mere bange for succes end for fiasko.

Fordelen ved at drømme stort er imidlertid, at du etablerer et pejlemærke der er livgivende. Drømmen er stærkere end et mål, og den kræver mandsmod af dig at tænke, sige og ikke mindst gøre. Du skal få gåsehud bare af at tænke på den, for den forlanger et bedste af dig.

Det er som med kærlighed svært at forklare…du ved det bare, når den er der. Drømmen er stærk, klar og indiskutabel, og med sådan en drøm har du sat en livgivende retning, som har den fordel, at den gør det nemmere for dig at prioritere og beslutte i dagligdagen.

FACE YOUR FEARS, AND LIVE YOUR DREAMS

Der kommer ikke nogen signaturpræstation ud af at sigte lavt, så face your fears and live your dreams. Gør op med din frygt for succes, og glæd dig over den overraskende effekt, at drømmen samtidig virker stressreducerende. Den sørger for, at du ikke fortaber dig i, hvad der gør ondt, hvor det gør ondt, eller hvem der er skyld i det, men giver dig i stedet lyst til at sætte handling bag det du ønsker. Det er et paradigmeskift, og svarer til at gøre det du drømmer om fremfor at undvige det du frygter. Det er en helt anden måde at leve sit liv på.

DU VED DU HAR DEN NÅR DET ER DRØMMEN DER HAR FAT I DIG

Drømmen bor i hjertet og er større end dig selv. Du ved, du har fundet den, når det ikke kun er dig der har fat i den, men den der har fat i dig. Når det sker skal du vænne dig til at sige den højt. Måske har du i starten mest lyst til at kun at hviske den, men du skal ende med at sige den højt til dem omkring dig. Stå ved din drøm, for den er dig, og den gør dig til en positiv afviger og en rollemodel for mange…hvis du tør.

I hvert kapitel i bogen fortæller jeg mere om den store ide, det store opgør og den uventede opdagelse. I forhold til drømmen er den store ide, at drømmen skal være så kraftfuld, at den har lige så meget fat i dig, som du har fat i den. Det store opgør er dit opgør med frygten for den ultimative succes. Budskabet er face your fears and live your dreams. Den uventede opdagelse er, at drømmen er stressreducerende, og det er den, fordi den giver dig en meningsfuld retning.

Hvis du vil vide mere om bogen så læs videre på www.hvisdetikkeerheld.dk

God arbejdslyst

{

Husk at du er den eneste i verden der vil det her. Glem alt om Jantelov og selvopfundne negative kommentarer du tror andre vil møde dig med.

– Jan Utzon, ejer & arkitekt i Utzon Architects

{

Du kan ikke altid bestemme musikken, men du vælger selv hvordan du danser til den.

– NIELS JOHANSEN. ADM.DIR I SUN CHEMICAL

{

Fremtidens virksomheder har et ansvar for at forlænge livet – ikke forkorte det.

– HENRIK STENMAN, ADM.DIR. I IIH

HAR DU SPØRGSMÅL TIL BOGEN?

Skriv gerne til os hvis du er nysgerrig efter mere om bogen. Vi svarer så hurtigt vi kan.

FOREDRAG & WORKSHOPS

Her er nogle af de spørgsmål vi møder mest i forbindelse med foredrag og workshops.

HVEM ER MÅLGRUPPEN?

Foredrag og workshops sigter mod alle der ønsker at præstere. Uanset hvor du er i organisationen, får du inspiration og værktøjer, til at løfte din del af jeres succes.

HVAD FÅR VI UD AF DET?

To ting (mindst)! Viden om de fem trin, der skal til for at Signaturpræstere, værktøjer der kan tages i anvendelse med det samme.

SKAL DU VIDE NOGET OM OS PÅ FORHÅND?

Ja tak, gerne! Ring, så finder vi ud af hvad der passer bedst til jeres behov. Alle foredrag bliver rettet mod jer og jeres organisation.

HVAD KOSTER DET?

Et foredrag tager mellem 1 og 3 timer. Et forløb varer fra 1-5 dage. Prisen afhænger af hvad I vælger, hvor mange I er, om I skal have bøger med i købet etc.. Ring på 70206282 og lad os give et bud med det samme.

BOOK ET MØDE

Hvor vi kan tale om, hvordan I kan arbejde med at præstere på organisatorisk og individuelt niveau

BOOK ET FOREDRAG

På mellem 1-3 timer

TILMELD DIG LINKEDIN GRUPPEN

"Præstationspsykologi i praksis” og få videoer og værktøjer

DEN MENTALE HJEMMEBANE

DEN MENTALE HJEMMEBANE

Jacob Lindeblad DEN MENTALE HJEMMEBANE Kender du følelsen af at ville sige noget, eller stille et spørgsmål, men ende med ikke at få det gjort? ”Jeg venter lige, og lader de andre spørge først. Det kan jo være, der er en anden, der vil spørge om det samme, og så får...

læs mere
NÆRVÆR NÅR DET GÆLDER

NÆRVÆR NÅR DET GÆLDER

Jacob Lindeblad Det er næstsidste artikel i miniserien om de 5 trin fra ordinære til ekstraordinære præstationer. Den slags præstationer der viser dit absolut højeste niveau - også kaldet en Signaturpræstation. De første tre trin er Drøm, Koncentration, Motivation og...

læs mere
JAGTEN PÅ ET MOVING TARGET

JAGTEN PÅ ET MOVING TARGET

Jacob Lindeblad Vi er nået til det tredje af de fem trin mod det at Signaturpræstere. Første trin var det at Drømme stort, faktisk så stort at det ikke var dig der havde fat i drømmen, men drømmen der havde fat i dig. Andet trin gik på din Koncentrationsevne, eller...

læs mere
ENERGI TIL AT GENNEMFØRE

ENERGI TIL AT GENNEMFØRE

Jacob Lindeblad ENERGI TIL AT GENNEMFØRE Vi er nået til det andet af fem trin mod det at Signaturpræstere. Første trin handlede om at drømme stort nok, og andet trin handler om din evne til at gennemføre dine planer, eller sagt på en anden måde - din...

læs mere